ثبت
امام خميني(ره) به عنوان بنیان گذار نظام مقدس جمهوری اسلامی و درنقش فقيه يكه داراي ديدگاههاي سياسي مبتني براصول و قواعد فقهي است،درباره سياست خارجي حكومت اسلامي،نظرات مبسوط و تامل برانگیزی داشتند.ايشان به پويش سياست خارجي با تأكيد بر گفتمان رشدمحور اعتقاد راسخ داشتند. از منظر امام راحل مفهوم صدور انقلاب در واقع شناخت و انتقال ارزشهاى الهی و معنوی آن و رساندن اين رسالت به گوش جهانيان است.
ما از اول گفتیم میخواهیم انقلابمان را صادر کنیم.
صدور انقلاب به لشکرکشی نیست بلکه می خواهیم حرف مان را به دنیا بزنیم که یکی از آن مراکز، وزارت امور خارجه است که باید مسائل ایران و اسلام و گرفتاریی های یکه ایران از شرق وغرب داشته است،به دنیا برساند و به دنیا بگوید که می خواهیم اینگونه عمل کنیم. (صحیفةنور،جلد 19،صفحة 242،تاریخ 11/8/64.)
ما که نهضت کردیم برای اسلام نهضت کردیم؛ جمهوری،جمهوری اسلامی است. نهضت برای اسلام نمی تواند محصور باشد در یک کشور و نمی تواند محصور باشد در حتی کشورهای اسلامی، نهضت برای اسلام همان دنباله نهضت انبیاء است، نهضت انبیاءبرای یک محل نبوده است.
پیغمبر اکرم اهل عربستان است دعوت شمال همه عالم است." (صحیفةنور،جلد 10،صفحة 115،تاریخ 11/8/58).
ما انقلابمان رابه تمام جهان صادر کنیم چراکه انقلاب ما اسلامی است و تابانگ لااله الا الله و محمدرسول الله برتمام جهان طنین نیفکند مبارزه هست و تا مبارزه در هر کجای جهان علیه مستکبرین هست، ماهستیم. (صحیفه نور،جلد 11،صفحة 266،تاریخ 2/11/58)
ما به تمام جهان تجربههاي مان راصادر مىكنيم و نتيجهى مبارزه و دفاع با ستمگران رابدون كوچكترين چشم داشتى به مبارزان راه حق انتقال مىدهيم و مسلما محصول صدور اين تجربهها، جز شكوفههاى پيروزى و استقلال و پياده شدن احكام اسلام براى ملتهاى دربند نيست. ( صحيفه نور،ج 20،ص 118،مورخ 6/5/66).
امام امت در یکی ديگرازبيانات خويش درمورد صدورانقلاب فرمودند:
بحمدالله امروز قدرت ايرانى وقدرت اسلام درايران به طورى است كه توجه همه ملّتهاى ضعيف را به خودش معطوف كرده است واسلام صادر شد در سرتاسر دنيا. ازاين سياههاى عزيزى كه درآمريكا هستند و تا آفريقا و تا شوروى و همه جا نوراسلام تابيده است و توجه مردم به اسلام شده است. وانشاءا... اسلام درهمه جا غلبه بركفرخواهد پيداكرد.( صحيفهنور،ج 11،ص 266، 22/11/58).
ایشان درپاسخ به کسانی که با شبهه افکنی مقصودانقلاب را از صدور فرهنگ انقلاب لشکرکشی نظامی می پنداشتند اینگونه پاسخ می دادند:
ما از اول گفتیم می خواهیم انقلابمان را صادر کنیم. صدورانقلاب به لشکرکشی نیست بلکه می خواهیم حرفمان را به دنیا بزنیم که یکی از آن مراکز، وزارت امورخارجه است که باید مسائل ایران و اسلام و گرفتاری های یکه ایران ازشرق و غرب داشته است، به دنیا برساند و به دنیا بگوید که می خواهیم اینگونه عمل کنیم.(صحیفةنور،جلد 19،صفحة 242،تاریخ 11/8/64).
امام در يكى ازبيانات خويش در اين باره مىفرمايند:
اينكه مىگوييم بايد انقلاب ما به همه جا صادر بشود، اين معنى غلط راازآن برداشت نكنند كه ما مىخواهيم كشور گشايى كنيم.ماهمهىكشورهاى مسلمين راازخودمان مىدانيم.
همهى كشورها بايد در محل خودشان باشند، ما مىخواهيم اين چيزى كه در ايران واقع شد و اين بيدارى كه در ايران واقع شد و خودشان از ابرقدرتها فاصله گرفتند و دست آنها را از مخازن خودشان كوتاه كردند، اين در همهى ملتها و در همهى دولتها بشود. آرزوى ما اين است..."( صحيفه نور،ج 13،ص 127،مورخ 28/7/59).
در اندیشه سیاسی امام حفظ وحدت به جهت، حفظ اسلام عزیز از مهمترین مسائل بود و ایشان همه را امر به وحدت و کنار گذاشتن اختلافات بر سر مسائل جزئی می کردند تا با حفظ وحدت بر شکوه اسلام و انقلاب اسلامی در انظار جهانیان بیفزاید.
امروز برای حفظ اسلام باید از همه چیزهایی که در ذهن هایمان هست و کدورت هایی که فرض کنید یک وقتی داریم دست برداریم،برای خدا باهم باشیم. اگر اینطور شد شما حفظ خواهید شد و اسلام را صادر خواهید کرد به همه دنیا موفق به شما عرض می کنم که اگر خدای نخواسته، خدای نخواسته اسلام در ایران سیلی بخورد، بدانید که در همه دنیا سیلی خواهید خورد و بدانید که به این زودی دیگر نمی تواند سرش را بلند کند.
این الان یک تکلیف بسیار بزرگی است که از همه تکالیف بالاتر است، حفظ اسلام در ایران و حفظ اسلام در ایران به وحدت شماهاست.(صحیفه نور،جلد 17،صفحه 222،تاریخ 1/1/62).
تاکید همواره حضرت امام دوری از الگوگیری و متاثر شدن از فرهنگ های بیگانه و حفظ روحیه انقلابی و ایمان برای الگو شدن در میان سایر کشورها بود.
با این ایمان و با این انقلاب و روح انقلابی شما انشاءالله پیروز می شوید، پیروزی را به آخر می رسانید و انشاءالله از کشورهای خودتان به کشورهای خارجی به کشورهای اسلامی سرایت می کند."(صحیفةنور،جلد 8،صفحة 173،تاریخ 28/4/58).
اما مقام معظم رهبرى نیز به عنوان رهرو راستین مکتب حضرت امام با اشاره به ويژگىهاى انقلاب اسلامى و ضرورت پيام رسانى و ابلاغ ارزشهاى انقلاب مىفرمايند:
انقلاب، دو جهت داشت: يك جهت،مبارزه با استبداد داخلى وحكومت فاسد وابستهاى كه مردم و كشور را بدبخت و بيچاره كرده بود؛ انقلاب مىخواست كشور و ملت را نجات دهد؛ در دامن اسلام، مردم اداره شوند و حكومت، اسلامى باشد؛ جهت ديگر، وجههى سخن و پيام نو براى دنيا و بشریت است؛ اين چيزى است كه دنيا را به خود جذب كرد؛ والاّ فلان متفكر اروپايى يا غربى يا آفريقايى يا آمريكاى لاتين كه امام و انقلاب و نظام اسلامى و حركت مردم را ستايش مىكند، او كه داخل كشور ما نيست تا ازحكومت، چيزى فهميده باشد؛ پيام جهانى و انسانى اسلام است كه او را به ستايش وادار مىكند. جنبهى دوم، بسيارمهم است؛ ما بايد بتوانيم اين را بيان كنيم. (بيانات مقام معظم رهبرى مورخ 17/11/80 در ديدار با اعضاى شوراى عالى سازمان فرهنگ وارتباطات اسلامى).
ملت ما در این انقلابی که کرده است تا حالا استقامت کرده است و بحمدالله تاحالا پیروز شده است شما پیروزید در دنیا،شما مطرح نشده اید در دنیا،در همه گوشه های دنیا، دولت های دنیا از شما یک هراسی دارند که مبادا یک وقت ملت هایشان مثل شما بشود. شما تا حالا پیروزید. استقامت کنید تا پیروزی نهایی به دست تان بیاید. (صحیفة نور،جلد 17،صفحة 256،تاریخ 28/6/61).
همچنین ایشان درجایی دیگر با اشاره به ضرورت شناسايى مفاهيم جديدانقلاب و پایبندی و پافشاری در جهت عرضه ى آنها به مشتاقان و طالبان حقيقت درسطح جهان مىفرمايند:
انقلاب اسلامى ونظام اسلامى،مفاهيم بكر و تازهاى دردنيا دارد، مفاهيمى دارد كه اگر چه مشتركاتى با دنيا دارد،اما اختصاصاتى دارد كه اين را از شبيه خودش در مكاتب گوناگون و جريانهاى فكرى و نحلههاى فكرى دنيا جدا مىكند؛ بايد آنرا در بياوريم و پايش هم بايستيم و بيان كنيم. ( بيانات مقام معظم رهبرى مورخ 17/11/80)
تشکر
پاسخ