تاریخ ثبت: 1398/11/29 20:50
ثبت
به گزارش ماهستیم؛ دشمن برای جمع آوری اطلاعات به شیوه های مختلفی اقدام می کند، یکی از آخرین شگردهای دشمن برای جمع اطلاعات از مراکز حساس نظامی استفاده از جاسوسان تحت عنوان فعالان محیط زیست بود که با هوشیاری به موقع اداره ضدجاسوسی وزارت اطلاعات عملیات جاسوسی آنها خنثی شد.
در بهمن ماه سال 1396 یک تیم جاسوسی متشکل از هومن جوکار، امیرحسین خالقی، سام رجبی، طاهر قدیریان، نیلوفر بیانی، سپیده کاشانی، مراد طاهباز، کاووس سیدامامی، حسن راغ، عارف زارع، محمد زارع و عبدالرضا کوهپایه دستگیر شدند. از ابتدای انتشار خبر دستگیری تیم جاسوسی که با پوشش فعالان محیط زیست در ایران فعالیت می کردند، برخی نمایندگان مجلس و جریان های سیاسی معلوم الحال قوه قضائیه را تحت فشار قرار دادند.
اکنون پس از گذشت حدود دو سال دستگاه قضائی بدون درنظر گرفتن سیل هجمه ها رای نهایی و قطعی را صادر کرد؛ بر این اساس «مراد طاهباز» و «نیلوفر بیانی» به اتهام همکاری با ایالات متحده امریکا به ۱۰ سال حبس و «هومن جوکار» و «طاهر قدیریان» به ۸ سال حبس و «سام رجبی» و «سپیده کاشان دوست» محکوم به ۶ سال حبس شدند. همچنین «امیرحسین خالقی» به اتهام جاسوسی به ۶ سال و «عبدالرضا کوهپایه» به جرم اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشور به تحمل ۴ سال حبس محکوم شدند.
نکته قابل تامل اینکه حتی فشار دولتی ها نیز نتوانست مانع از رسیدگی به پرونده جرایم امنیتی فعالان به اصطلاح محیط زیست شود، پیشتر کابینه روحانی اعلام کرده بود که این افراد را جاسوس نمی داند!
مراد موشه طاهباز از متهمان بازداشت شده جاسوسی از مراکز نظامی، دیگر عضو شکارچی هیئتمدیره مؤسسه که سمینارهایی با موضوع «چگونه در ایران شکار کنیم و شاخ قوچ را به آمریکا منتقل کنیم» برگزار کرده است.
روش جاسوسی فعالان به اصطلاح محیط زیست با پروژه حفاظت از یوز ایران کلید خورد؛ ابتدا موسسه حیات وحش میراث پارسیان در ابتدای سال 1391 به عنوان موسسه غیرتجاری به ثبت می رسد، چند ماه پس از آنکه میراث پارسیان به ثبت رسید، «هومن جوکار»، خزانهدار این موسسه از سوی سازمان حفاظت محیط زیست به عنوان مدیر جدید پروژه بینالمللی حفاظت از یوز منصوب می شود. [پروژهای که در سال ۸۰ با مشارکت سازمان حفاظت محیطزیست و برنامه عمران سازمان ملل متحد راهاندازی شده بود] کمی بعدتر در آبان ۹۲، میراث پارسیان که خزانهدارش به عنوان مدیر پروژه بینالمللی حفاظت از یوز منصوب شده بود، خود به عنوان شریک سازمان حفاظت محیطزیست و برنامه عمران سازمان ملل معرفی می شود! به این ترتیب مؤسسهای که کمتر از یک سال از ثبت آن میگذشت در عمل از جایگاه ویژهای در سازمان حفاظت محیطزیست برخوردار می شود.
درباره چگونگی رصد فعالیت های جاسوسی موسسه میراث پارسیان توسط نهادهای امنیتی اطلاعات چندانی در دسترس نیست؛ اساسا در یک پرونده امنیتی که ابعاد و لایههای مختلفی دارد تا سالها توضیح و روشنگری درباره همه ابعاد آن امکانپذیر نیست چرا که هر گونه افشای بی ضابطه می تواند به اخلال در کار تشکیلات امنیتی منجر شود و حتی کل دستاوردهای اطلاعاتی آن پرونده از بین برود!
به نظر می رسد که نحوه همکاری موسسه حیات وحش میراث پارسیان با سازمان های خارجی و همچنین سابقه اعضا آن موسسه، سرنخ کشف تیم جاسوسی فعالان محیط زیست بوده است؛ به عنوان نمونه می توان به همگاری این موسسه با سازمان پانترا اشاره کرد.
Panthera یک موسسه غیردولتی آمریکایی است که مدعی است تنها موسسهای است که به صورت اختصاصی از ۴۰ گونه از گربه سانان وحشی (از جمله یوز آسیایی) در سرتاسر دنیا حفاظت می کند و شبکهای از موسسات غیردولتی و دانشمندان و شخصیتها را برای تحقق این هدف به هم پیوند داده است. بنیانگذار و رییس هیات مدیره این موسسه، فردی به نام دکتر «توماس (تامس) اس. کاپلان» است.
توماس اس کاپلان یک یهودی با تفکرات صهیونیستی و طرفداری افراطی از رژیم اسراییل است.او به عنوان یکی از سرسختترین منتقدان توافق هستهای با ایران، پول زیادی در این راه خرج کرده است. جدیترین نقش کاپلان در حمایت از گروه های ضد ایران، حمایت مالی از گروهی به نام «اتحاد علیه ایران هستهای» [UANI] است. [1] این گروه که توسط مجموعهای از ضدایرانیترین سیاستمداران آمریکایی(دنیس راس، جان بولتون، جو لیبرمن، بیل ریچاردسن، مارک والاس، ریچارد هالبروک و ...) و عناصر امنیتی اسراییلی در حد روسای سابق موساد (معیر داگان، تامیر پاردو و...)اداره می شود.
توماس اس کاپلان همچنین از تحرکات تجزیه طلبانه در ایران هم پشتیبانی می کند. او رییس و عضو هیات مدیره گروهی به اسم «عدالت برای کردها» است که از تحرکات عناصر مسلح کرد برای تجزیهطلبی حمایت می کند. [2]
درباره موسسه حیات وحش میراث پارسیان مطلب بسیار است، اما همین یک مورد همکاری موسسه با دشمن بیگانه حکایت از هزار توی پیچیده دارد که اطلاع رسانی درباره تمام ابعاد آن همچنان که پیشتر گفته شد نیاز به زمان دارد./تمام
[1] کارویژه اصلی این گروه، یافتن همه طرفهای تجارت خارجی ایران است تا با استفاده از انواع روشهای تهدید، تطمیع و لابیگری و فشار آنها را از تجارت با ایران منصرف کنند. کارویژه دیگر، رصد همه روشهای مبادلات مالی خارجی ایران، برای بستن همه روزنهها در هنگام اعمال تحریمهاست. بنا بر گزارشهایی که در رسانههای آمریکایی منتشر شده است، مارک والاس (سفیر آمریکا در سازمان ملل در دوره جرج دابلیو بوش) که رییس UANI هم هست، در واقع حقوقبگیر تام اس کاپلان است!
[2] وب سایت عدالت برای کردها _درباره ما