به گزارش ماهستیم؛ داریوش همایون در سال 1307 در تهران به دنیا آمد، پدرش کارمند وزارت دارایی بود و به عنوان مستشار دیوان محاسبات انجام وظیفه میکرد. داریوش همایون در سال 2011 به علت کهولت سن فوت کرد..
او تحصيلات خود را تا دکترای علوم سياسی در ايران به پايان رساند، او تحصیلات تکمیلی را در دانشگاه هاروارد رشته توسعه سياسی ادامه داد. داریوش همایون قبل از انقلاب روزنامهنگار، دبیر سندیکای خبرنگاران و قائم مقام دبیرکل حزب رستاخیز بود. وی همچنین برای دورهای وزیر اطلاعات و جهانگردی و همچنین سخنگوی دولت جمشید آموزگار بود.
اندکی قبل از انقلاب، دولت شریف امامی، برخی از رجال دورههای قبل را از کار برکنار و به زندان منتقل کرد که داریوش همایون جزو از آنها بود. او در سال 1992 حزب مشروطه ایران را در خارج از کشور بنیان نهاد و از فعالان مشروطهخواهی در خارج از کشور دعوت به همکاری کرد.
داریوش همایون روابط صمیمانهای با محافل و مجامع وابسته به دیگر گروه های قدرت نظیر انجمن فراماسونری ایران و انجمن بازرگانان کلیمی و آژانس یهود ایران داشت. میزان اهمیت و اعتبار داریوش همایون نزد گروه های قدرت، بویژه آژانس یهود ایران و انجمن صهیونیستی فراماسونری به اندازه ی بود که در اواسط دهه 1340 زمانی که آن ها ضرورت در اختیار داشتن یک روزنامه پرقدرت و پرتیراژ را احساس کردند، او را سرپرست روزنامه آیندگان منصوب کردند.
داریوش همایون از ابتدای دهه 1340 مدام در اندیشه ورود به دربار بود، رابطه با هما زاهدی، خواهر اردشیر زاهدی کلید حل مشکلات بود؛ بعدها این رابطه منجر به ازدواج میان آنها شد [داریوش همایون همسر خود را طلاق داد و با هما زاهدی ازدواج کرد].
زمانی که حزب فرمایشی رستاخیز تاسیس شد، داریوش همایون یکی از نخستین کارگزاران مطبوعاتی بود که به این حزب تازه تاسیس پیوست و تمام توان و قدرت خود و البته روزنامه آیندگان را در خدمت آن قرار داد. پس از آن و هنگامی که محمدرضا پهلوی، امیرعباس هویدا را برکنار کرد و جمشید آموزگار را به این مقام منصوب نمود، داریوش همایون به آرزوی دیرین خود یعنی وزارت رسید و از سوی جمشید آموزگار به عنوان وزیر اطلاعات و جهانگردی منصوب گردید. [1]
اهانت به بنیانگذار انقلاب
چاپ مطلبی اهانتآمیز با امضای فردی به نام رشیدی مطلق در روزنامه اطلاعات خشم همگانی را برانگیخت و موجب شد تا مردم ضمن حمایت از امام خمینی (ره) خواستار مجازات عاملین و دستاندرکاران این اقدام شوند.
با انتشار این نامه در حقیقت موتور انقلاب اسلامی ایران که از پانزده خرداد 1342 روشن شده بود، به حرکت افتاد و در مسیر خود، بنیاد رژیم پهلوی و شاهنشاهی ایران را نابود کرد. داریوش همایون در شامگاه 21 بهمن 1357، زمانی که مردم و نیروهای انقلاب، پادگان جمشیدیه تهران را تسخیر کردند از زندان فرار کرد و پس از از کشور گریخت.
مشاغل داریوش همایون از نمونه خوانی در چاپخانه روزنامه اطلاعات تا سردبيری خارجی آن روزنامه، مديريت شرکت سهامی کتابهای جيبی، ناشر نخستين سلسله انتشارات مرغوب به قطع جيبی در ايران، و نمايندگی بنياد غيرانتفاعی فرانکلين امريکا در آسيا برای توسعه صنعت نشر و پايهگذاری و مديريت و سردبيری روزنامه آيندگان، معلمی دانشکده حقوق دانشگاه تهران، قائم مقامی دبير کل حزب رستاخيز ملت ايران و صدارت وزارت اطلاعات و جهانگردی را دربر میگيرد.
از آثار داریوش همایون می توان به کتابهای تازهتر، ديروز و فردا، نگاه از بيرون، گذار از تاريخ، صد سال کشاکش با تجدد، هزار واژه، من و روزگارم و پيشباز هزاره سوم اشاره کرد که در سال های تبعيد منتشر شد.
مطالب مرتبط
لحظه سرنگونی مجسمه تاجر معروف برده در انگلیس
لحظه سرنگونی مجسمه تاجر معروف برده در انگلیس
لحظه سرنگونی مجسمه تاجر معروف برده در انگلیس