main image
 212    1403/08/04

تحلیل ایران اینترنشنال از استقرار سامانه تاد

ایران برای مقابله با سامانه تاد آمادگی دارد؟

به گزارش ماهستیم؛ به دنبال انتشار گزارش محرمانه در خصوص نحوه پاسخ رژیم اسرائیل به عملیات وعده صادق ایران، بازار گمانه زنی ها در رسانه های ماهواره ی فارسی زبان داغ است؛ در این خصوص می توان به تلویزیون ایران اینترنشنال اشاره کرد.

دامون گلریز، تحلیلگر مسائل سیاسی در گفتگو با فرداد فرحزاد با اشاره به گزارش محرمانه اخیر [که یک کانال تلگرامی آن را منتشر کرده] به بزرگ نمایی توان ارتش اسرائیل می پردازد. او ادعا می کند که در صورت اقدام متقابل ایران، اسرائیل از بمب هسته ای استفاده خواهد کرد!

دامون گلریز

تحلیلگر ایران اینترنشنال با اشاره به عملیات وعده صادق و برنامه ریزی ارتش اسرائیل برای پاسخ به ایران گفت: « ... آمریکا با تایید اینکه اسرائیل بمب هسته ای در اختیار دارد یک پیام مشخص به تهران داده است، اینکه اگر بخواهد از خط قرمز پای خود را فراتر بگذارد، اسرائیل ممکن است از گزینه ی هسته ای خود استفاده کند!».

طرح ادعای حمله هسته ای رژیم صهیونیستی به ایران در حالی توسط کارشناس ایران اینترنشنال مطرح می شود که در گزارش مزبور هیچ اشاره ی به این موضوع نشده است! بزرگ نمایی درباره توان و امکانات ارتش رژیم صهیونیستی اگرچه منوط به کمک های تسلیحاتی ایالات متحده آمریکا است اما نبایستی فراموش کرد که همان تسلیحات نظامی نیز با لحاظ برخی متغیرها در برابر موشک های ایرانی ناتوان خواهند بود و این موضوع هرگز توسط رسانه های معاند فارسی زبان مطرح نمی شود.

استقرار سامانه تاد در اسرائیل

استقرار سامانه دفاع موشکی THAAD با استقبال رسانه های معاند همراه بود! اغلب این رسانه ها با اشاره به استقرار سامانه دفاع ضد موشکی تاد در اسرائیل ادعا کردند که این سامانه با ترکیب سامانه های گنبد آهنین، فلاخن داوود و پیکان، خیال اسرائیل را از موشک های ایرانی راحت می کند! ادعای رسانه های معاند در حالی است که نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ‏پیشتر برای مقابله با سامانه THAAD بارها تمرین کرده [رزمایش سال 1399] و آمادگی مقابله با آن را دارد.

بنابر اعلام ارتش ایالات متحده آمریکا، سرعت موشک‌های سامانه دفاع ضد موشکی THAADدر نهایت به ۸ ماخ خواهد رسید، در صورتی که سرعت موشک فتاح در فاز نهائی خود ۱۳ و حتی ۱۵ ماخ برآورد شده است! پر واضح است پیش از آنکه موشک های سامانه‌ پدافندی THAAD به موشک های فتاح برسند، موشک های فتاح از محل عبور کرده اند.

گفتنی است موشک فتاح از فاصله ۱۴۰۰ کیلومتری به‌ هدف شلیک می‌شود، این موشک هنگامی توسط رادار سامانه تاد شناسایی می‌شود که درست در فاز میانی حرکت خود قرار دارد، با توجه به بُرد موشک‌ سامانه THAAD این سامانه زمانی قادر به ردگیری موشک است که هدف در فاز میانی حرکت خود قرار دارد و زمانی قادر به شلیک است که موشک در فاز پایانی حرکت خود قرار دارد! چنانچه در این مرحله موشک قادر به تغییر مانور سنگین و دستیابی به سرعت‌ ‌هایپرسونیک باشد، رهگیری موشک شلیک شده برای سامانه  THAADتقریبا غیرممکن است.

به لحاظ نظری اگر سامانه THAAD موفق عمل کند [هر آتش‌بار سامانه تاد از 6 تا 8 پرتابگر تشکیل می‌شود که هرکدام قادر به شلیک ۸ موشک هستند؛ به این ترتیب یک آتش‌بار سامانه تاد توانایی شلیک ۶۴ موشک دارد] توان درگیری همزمان با ۸ تا ۱۰ هدف بالستیک را دارد، بنابراین در صورت افزایش تعداد موشک ها، امکان درگیری دیگر میسر نخواهد بود!