به گزارش ماهستیم؛ سحرگاه امروز نیروهای تروریست تحریرالشام وارد دمشق شدند و حکومت بشار اسد سقوط کرد. سیر تحولات سوریه چنان سریع اتفاق افتاد که کمتر کسی در روزهای نخست تصور می کرد که بشار اسد روزی فرار را به قرار ترجیح دهد. سوریه از آن جهت برای حکومت ج.ا.ا با اهمیت به شمار می رفت که جزئی از محور مقاومت در منطقه بود.
مهدی نصیری، تحلیلگر BBC فارسی در گفتگو با تلویزیون بی بی سی گفت: « سقوط سوریه آخرین میخ بر تابوت امت گرایی و انقلابی گری جمهوری اسلامی است. امروز مردم ایران می پرسند که این همه هزینه در سوریه چه دستاوردی داشته است. این تحولات فضای سیاسی ایران را هم به شدت تغییر خواهد داد».
تحلیلگر بی بی سی فارسی در ادامه با سوء استفاده از شرایط بوجود آمده به زوال ج.ا.ا و گفتمان مقاومت اشاره کرد و افزود: « ... بحران های داخلی اعم از اقتصادی و اجتماعی و مسئله جانشینی رهبر ایران احتمال یک آینده شکننده و بی ثبات که از دل آن یک شورش برآید را دارد».
علی مهتدی، کارشناس و تحلیلگر BBC فارسی با ارزیابی شرایط از یک حمله نظامی به ایران خبر داد! او در برنامه شصت دقیقه گفت: « اسرائیل چندی پیش در حمله نظامی به ج.ا.ا پدافند آن را از کار انداخت؛ به نظر میرسد این یک اقدام برای اقدامی در آینده خواهد بود».
اگرچه حذف بشار اسد از مسند قدرت به ضرر جبهه مقاومت و ج.ا.ا تمام شد اما نباید فراموش کرد که گروه تروریستی تحریرالشام جایگزین بشار اسد گردید! این مهم ممکن است برای بسیاری از کشورهای همسایه سوریه، گران تمام شود و بار دیگر غرب آسیا را درگیر تنش کند.
از سال 2010 تاکنون سوریه، عربستان سعودی، قطر، بحرین، عمان و امارات متحده عربی جزو محدود کشورهای بودند که از بهار عربی در امان بوده اند؛ امروز که بشار اسد سقوط کرد، بسیاری آن را به ثمر نشستن بهار عربی ارزیابی می کنند! غافل از اینکه وضعیت کشورهایی که بهار عربی در آنها منجر به تغییر ساختار سیاسی شده چندان مطلوب نیست.
پر واضح است که در تمام مسائل بایستی منافع ملی کشورمان در نظر گرفته شود؛ اینکه قرار است چه ساختار سیاسی با چه گفتمانی جایگزین بشار اسد شود، برای ما حائز اهمیت است. آنچه تاکنون مشخص شده این است که کشورهای منطقه خواستار برقراری حکومت مردمی در سوریه هستند اما تجربه نشان داده که لزوما چنین اتفاقی رخ نخواهد داد. سیاست خارجی ما بایستی برای هر شرایطی آمادگی لازم را داشته باشد. /تمام