به گزارش ماهستیم؛ با پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده آمریکا، سلطنت طلبان و برخی از جریان های سیاسی تندرو [که از حامیان حمله نظامی گسترده به شمار می روند] رایزنی با سران سیاسی دیگر کشورها را در اولویت فعالیت های خود قرار دادند. در همین رابطه می توان به رضا پهلوی اشاره کرد.
رضا پهلوی چندی پیش از برگزاری کنفرانس امنیتی مونیخ طی یادداشتی در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرد: « ... خوشحالم که از سوی کنفرانس امنیتی مونیخ باخبر شدم که دعوت پیشین من به این کنفرانس همچنان پابرجاست. شرکت در این کنفرانس، هم چون دیگر فعالیت های عمومی، فقط درباره هموطنان است و اینکه صدای آنها در صحنه جهانی شنیده شود».
علیرغم اعلام قبلی مبنی بر دعوت برای حضور و سخنرانی در کنفرانس امنیتی مونیخ اما رضا پهلوی به این کنفرانس دعوت نشد! با این حال او به آلمان رفت و با تعدادی از هواداران و حامیان خود دیدار و گفتگو کرد.
سخنگوی وزارت خارجه آلمان طی یادداشتی در شبکه اجتماعی ایکس با اشاره به این موضوع تاکید کرد که کنفرانس امنیتی مونیخ بهطور مستقل درباره دعوتنامههای خود تصمیمگیری میکند و وزارت خارجه هیچ دخالتی در این باره نکرده است.
در این میان رسانههای معاند ضمن تلاش برای برقراری ارتباط با دفاتر مطبوعاتی کنفرانس مونیخ تلاش کردند تا علت عدم دعوت از رضا پهلوی را ابتدا به دلایل امنیتی و خطر جانی و سپس به موضوع نگرانی از وضعیت جاسوس های آلمانی ربط دهند!
یادداشت رضا پهلوی در خصوص دعوت برای حضور و سخنرانی در کنفرانس امنیتی مونیخ در حالی است که هفته گذشته، کمبریج در بیانیهای که منتشر کرده بود، اعلام کرد سخنرانی 22 بهمنماه، رضا پهلوی در این مجمع لغو شده است. کمبریج هم در این بیانیه، دلایل امنیتی و خطر جانی ربع پهلوی را علت لغو این نشست اعلام کرده بود؛ اما اشاره موردی به تهدید خاصی نکرد.
بیانیه لغو سخنرانی رضا پهلوی در مجمع کمبریج
سلطنتطلبان ادعاهای متعددی درباره لغو دیدارها مطرح کردهاند و پیامهای رسمی مربوط به لغو جلسه ربع پهلوی را تفسیر به رای کردند؛ آنها بهگونهای روایت کردند که یکی از علتهای لغو دیدار، استقبال فراتر از انتظار از پهلوی بوده و محل برگزاری ظرفیت کافی نداشته است!
برخی هم دلایل امنیتی را بهانه لغو جلسات پهلوی اعلام کردند. بااینحال، این توجیهات نتوانست کاربران را قانع کند و پرسش آنها درباره لغو زنجیرهای این دیدارها را بیپاسخ باقی گذاشت طوری که برخی حامیان پهلوی در شبکههای اجتماعی پرسیدند: «اگر مشکل، مسائل امنیتی یا کمبود ظرفیت بوده، چرا جلسه بهصورت آنلاین برگزار نشده است؟
مشکل امنیتی نیست!
علی همدانی روزنامهنگار سابق بیبیسی فارسی در واکنش به لغو جلسه کمبریج در انگلستان توضیح داد که باوجود ادعای دستگاه رسانهای سلطنتطلبان مبنی بر تهدیدات امنیتی رضا پهلوی، با پلیس کمبریج تماس گرفتم و پرسیدم آیا گزارشی از تهدید امنیتی دریافت کردند، یا به دلیل خطر احتمالی دانشگاه را مجبور به لغو مراسم کردند. پلیس هم با رد همه موارد گفت هیچ نقشی نداشته است!
برخی اخبار درباره لغو نشست ضدانقلاب حکایت از آن دارد که اختلافات و رقابتهای درونی یکی از عوامل لغو نشست رضا پهلوی بوده است. لابی ضدانقلاب چپ و مارکسیستی با احزاب چپگرا اروپایی نقش به سزایی در لغو برنامههای گروهک سلطنتطلب داشته است. چنانچه کارشناس شبکه اینترنشنال در گفتگو با این به اصطلاح رسانه خبری تأکید کرد که مشکل تهدید امنیتی نبوده، بلکه بخشی از اپوزیسیون در خارج از کشور عامل اصلی این ماجرا هستند.
چالشهای سلسلهوار اپوزیسیون ثابت میکند که اختلاف ها میان آنها شدت گرفته و هر کدام جداگانه در نامههایی که به مقامات غربی ارسال کرده اند، اعلام میکنند که نماینده مخالفان ج.ا.ا هستند.
ادعای جریان های سیاسی اپوزیسیون خارج از کشور در حالی است که با ورود دونالد ترامپ به کاخ سفید، تاریخ انقضای اغلب آنها به پایان رسیده؛ دستور اخیر ترامپ برای قطع بودجه مؤسسات ضدایرانی و رفتار اروپاییها با آنها، حکایت از این دارد که غرب دیگر تمایلی به شرطبندی روی اسب بازنده جریان برانداز ندارد. از سال ۱۴۰۱ تاکنون، شناخت غربیها از اپوزیسیون بیشتر شده و برخلاف پائیز دو سال گذشته، شاهد سرمایهگذاری صددرصدی آنها روی این افراد سرسپرده نخواهیم بود. این رویکرد بلافاصله پس از حوادث مهسا امینی به چشم خورد و شبکههای تروریستی ضدایرانی در کشورهای غربی با محدودیتها و تعطیلیهای گستردهای روبهرو شدند.
رنگ باختن سازمان تروریستی رجوی
چالشهایی که اپوزیسیون در سه سال اخیر پشت سر گذاشته، ماهیت مصرفی آنها برای دولتهای غربی را به نمایش گذاشته است. همچنین بایستی خاطرنشان کرد عرصهای که دولتهای غربی برای سازمان تروریستی منافقین طی سالهای اخیر مهیا کرده بودند، پس از آشوبهای ۱۴۰۱، به طور پیوسته تنگ شد و میدان عملیاتی خود را در کشورهای مختلف از دست دادند.
پلیس آلبانی تابستان ۱۴۰۲ دومرتبه به مقر منافقین حمله کرد. ابتدا در خرداد ۱۴۰۲، پلیس آلبانی با هزار نیرو به کمپ اشرف ۳ در تیرانا حمله کرد و در جریان این حادثه، یکی از اعضای این گروهک تروریستی را معدوم کرد و نزدیک به ۱۰۰ نفر از ساکنین کمپ تیرانا معروف به اشرف ۳ نیز زخمی شدند. در این حمله، پلیس آلبانی به بهانه مبارزه با جرایم سایبری و نقض توافقهای سال ۲۰۱۴، وارد کمپ اشرف ۳ شد. سازمان مجاهدین خلق اعلام کرد که در این عملیات، تجهیزات الکترونیکی و پهپادهایی کشف و ضبط شده است. پلیس آلبانی تأکید کرد که این عملیات بر اساس حکم دادگاه عالی مبارزه با تروریسم انجام شده است.
پس از آن در مردادماه همان سال نیز پلیس آلبانی با تأکید بر حکم دادگاه عالی مبارزه با تروریسم، به بهانه مبارزه با جرایم سایبری و نقض توافقهای سال ۲۰۱۴، وارد کمپ اشرف ۳ شد. منافقین بعدها اعلام کردند که در این عملیات، تجهیزات الکترونیکی و پهپادهایی کشف و ضبط شده است.
اوایل بهمن ۱۴۰۳ هم دولت کانادا در اقدامی قابلتوجه، فعالیت گروهک تروریستی منافقین را دچار محدودیتهای سخت کرد؛ تا جایی که ازاینپس هرگونه برگزاری تجمع با تصاویر سران این تشکیلات تروریستی ممنوع اعلام شده است و اعضای این گروهک دیگر حق تبلیغ سران سازمان در شبکههای اجتماعی را نخواهند داشت. برخی برآوردها بیانگر این است که دولت کانادا به دلیل فعالیتهای غیرقانونی، چون پولشویی، توزیع قاچاق و تأسیس دفاتر مالی غیرقانونی، این گروهک را دچار محدودیت کرده است.
از طرفی دولت فرانسه نیز قصد دارد قرارگاه اور یا قرارگاه صبا را از این سازمان پس بگیرد. دولت فرانسه در سالهای آغازین ورود منافقین به این کشور، تصمیم گرفت یک مقر سیاسی - نظامی در حاشیه پایتخت خود برای این سازمان تدارک ببیند. این محل قرارگاهی بود توسط پلیس فرانسه محافظت کامل میشد، حتی به این سازمان تروریستی اجازه داده شد که حاشیه دیوار آن با سیمخاردار و دوربین مداربسته پوشش داده شود و عناصر منافقین هم مجوز گرفته بودند تا در خیابانهای اطراف گشتزنی کرده و با تجهیزات کامل، مانند یک سفارتخانه، از آن محافظت کنند.
اخیراً هم سازمان تروریستی منافقین با چالش جدید روبهرو شده و دو شرکت مشهور ماهوارهای به علت نمایش اقدامات خشونتطلبانه و نقض مکرر کنوانسیونهای بینالمللی در سیمای فرقه رجوی، هشدارهای جدی به این فرقه دادند. تاحدیکه این موضوع، در نشستهای محرمانه فرقه موردبحث قرار گرفته و مطرح شده که هشدارهای جدی از سوی دو شرکت پخشکننده برنامههای «سیمای آزادی» به این فرقه ارسال شده است. این هشدارهای مهم به دلیل نقضهای مکرر کنوانسیونهای بینالمللی پخش ماهواره و قوانین آفکام (سازمان تنظیمکننده مقررات رسانهای) در محتوای برنامهها بهویژه ترویج آموزشهای تروریستی و نمایش اقدامات خشونتآمیز و خرابکارانه، صورت گرفته است./تمام