main image
 68    1404/01/19

نکته قابل تامل درباره نامه اخیر فعالان سیاسی به آنتونیو گوترش

با وجود اختلاف ها با جمهوری اسلامی اما ...

به گزارش ماهستیم؛ شانزدهم فروردین ماه بیش از 300 فعال سیاسی، روزنامه نگار و مدافع حقوق بشر در نامه ای به دبیرکل سازمان ملل متحد با ابراز نگرانی درباره تهدیدهای نظامی ایالات متحده آمریکا و اسرائیل علیه جمهوری اسلامی ایران خاطرنشان کردند که در صورت اقدام نظامی علیه ایران به صف مبارزان خواهند پیوست.

نکته قابل تامل اینکه برخی از امضاکنندگان از زندانیان سیاسی_امنیتی سابق و چهره های مخالف ج.ا.ا هستند! چرا امثال افرادی مانند مسعود بهنود که برای سال های طولانی علیه حکومت ج.ا.ا در BBC فارسی سخن پراکنی کرده است باید حامی و هوادار ج.ا.ا شود!؟ یا عمادالدین باقی ، علی مزروعی، ماشاءلله شمس الواعظین، عیسی سحرخیز و برخی دیگر که اساسا با ج.ا.ا زاویه دارند!

در بخشی از نامه فعالان سیاسی و روزنامه نگاران آمده است: « ... ما مصائب جنگ 8 ساله را لمس کرده‌ایم و مایل به جنگی دوباره نیستیم. ایران در سده اخیر آغازگر هیچ جنگی نبوده، اما تجربه گذشته نشان داده است که اگر مورد تجاوز بیگانه قرار گیرد، با تمام قوا در برابر آن می‌ایستد. ما، با وجود انتقاداتی که به حاکمیت و سیاست‌هایش داریم، بر این باوریم که استقلال، امنیت و دموکراسی ایران باید توسط خود مردم و بدون مداخله خارجی شکل گیرد».

تاکید امضاکنندگان نامه در دفاع از حاکمیت ملی در صورت اقدام نظامی علیه ایران در حالی است که برخی از امضا کنندگان نامه با سخن پراکنی، اختلاف افکنی و ارتکاب اعمال مجرمانه خلاف مصالح و منافع ملی عمل می کنند.

اگرچه اصل موضوع ارسال نامه به دبیرکل سازمان ملل متحد قابل احترام است اما باید خاطرنشان کرد حمله نظامی ایالات متحده آمریکا به ایران، حربه دونالد ترامپ برای گفتگوی مستقیم با ایران و گرفتن امتیازهای ویژه است. پر واضح است که ایالات متحده در حال حاضر ریسک یک جنگ نظامی فراگیر را ندارد، کما اینکه در حال حاضر نیز به دلیل اعمال تعرفه های اقتصادی با اغلب کشورهای دنیا درگیر تنش سیاسی است و صدالبته نمی خواهد به این تنش های سیاسی، جنگ فراگیر نیز اضافه شود./تمام